FunCakes Gelatinepoeder 60g

Zuivere gelatinepoeder van excellente kwaliteit. Natuurlijk geleermiddel, volledig gemaakt van runderhuiden. Voldoet aan de Halal normen. Deze gelatine heeft een Bloom van 150.

Gelatine poeder is geschikt voor het binden en verstevigen van o.a. crème, mousse, bavarois, pudding en vruchtengelei. Per liter product is 20 gram gelatine poeder nodig om een goede versteviging te verkrijgen en 40 gram voor een vrijstaande pudding.

Bereiding: Voeg de benodigde hoeveelheid gelatine poeder toe aan de vloeistof. Verwarm dit al roerende tot 40°C zodat de gelatine oplost. Let op: niet laten koken! Mengsel in de koeling laten afkoelen en opstijven.

Gelatine kan niet gebruikt worden in combinatie met de volgende verse vruchten: ananas, kiwi, papaja, mango en gember.

Ingrediënten: rundergelatine (E441). Bloom 150. Bloom is de geleerkracht van gelatine, deze waarde is belangrijk voor de kwaliteit. Deze waarden liggen in het algemeen tussen de 50 en 300. De waarde geeft aan wat de geleerkracht of stevigheid is van de gelatine.

Dit product is Halal gecertificeerd.

Inhoud 60 gram.

€ 3,70

 • 0,6 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes CMC - Tylo Poeder 60g

De FunCakes CMC - Tylo Poeder kun je toevoegen aan je fondant om deze te verstevigen. Daarnaast kun je de CMC - Tylo Poeder ook gebruiken voor het maken van je eigen eetbare lijm.

Bereidingswijze: Voor het verstevigen van fondant, gebruik ongeveer 3 g (1 theelepel) CMC-poeder per 250 g fondant. Voor het maken van eetbare lijm, gebruik 1 deel CMC-poeder per 30 delen water. Laat het mengsel een nacht staan voor gebruik.

Ingrediënten: carboxymethylcellulose: E466 (100%). Voor gebruik in levensmiddelen.

Inhoud: 60 gram.

Bevat geen E171.

 

€ 3,30

 • 0,6 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Meringue Poeder 150g

De FunCakes meringue poeder is geschikt voor het maken van schuimpjes, meringues, pavlova en Amerikaanse botercrème. De poeder is klaar voor gebruik, voeg alleen water en eventueel suiker toe.

Tip: Gebruik altijd een schone lepel.

Vanwege de structuur van het product is deze niet geschikt voor het maken van Royal Icing.

Bereidingswijze meringue: Verwarm de oven voor op 120°C (100°C heteluchtoven). Ontvet de mengkom en garde met heet water. Meng 14 g meringuepoeder met 125 ml water en 125 g fijne kristalsuiker. Klop het mengsel op hoge snelheid tot een vast schuim. Voeg hier in een straaltje 250 g fijne kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Spuit de meringue op een met bakpapier bekleedde bakplaat en droog ca. 1,5 uur in de oven. Laat de meringue afkoelen in de oven.

Bereidingswijze pavlova: Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C). Meng 14 gram poeder met 125 ml water en 125 gram fijne kristalsuiker in een mengkom en roer dit even goed door met de garde. Zorg ervoor dat de mengkom en de garde vetvrij zijn. Klop het poeder op hoge snelheid tot een wit schuim en voeg hier beetje bij beetje de rest van de kristalsuiker aan toe. Klop dit door totdat het schuim stijve pieken trekt. Het is een vrij stug en taai geheel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe hier het schuim op. Duw het met de bolle kant van een lepel iets plat. De plak moet ongeveer een doorsnede van 20 cm krijgen. Droog de meringue in de oven in circa 2½ uur en laat hem afkoelen in de oven. Let op! Maak de meringue idealiter een dag van tevoren, zodat deze van binnen mooi kan drogen. De meringue zal dan van buiten mooi droog zijn en van binnen lekker chewy zijn. Klop de 250 ml slagroom op met 2 eetlepels suikerbakkerspoeder en een zakje klopfix. Smeer dit op de afgekoelde pavlova. Voor een ‘ijs’ effect op de besjes maak je ze eerst iets nat en daarna haal je ze door de fijne kristalsuiker. Decoreer de pavlova verder met vers fruit.

Bereidingswijze American Buttercream: Meng 190 g crisco met 7 theelepels (35 gram) water, voeg daarna 450 g suikerbakkerspoeder en 15 gram meringuepoeder toe en mix. Voeg 4 theelepels (20 gram) water toe en meng goed tot een smeerbare crème.

Ingrediënten: scharreleiwit (gedroogd), suiker, verdikkingsmiddel: E466, voedingszuur: E330. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: glutenmelksoja en lupine.

Halal gecertificeerd.

Inhoud: 150 gram.

€ 5,45

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Wijnsteen -80g-

Wijnsteen, ook bekend als Cream of Tartar, is een natuurlijke zout uit de wijnproductie dat gebruikt wordt in voedingsmiddelen als rijsmiddel, vaak in combinatie met bakzout.

Ingrediënten: wijnsteen (E336).

Inhoud 80 gram.

€ 4,55

 • 0,8 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Bakpoeder -80g-

Het Funcakes bakpoeder is een zuiver bakpoeder met de juiste combinatie van wijnsteenzuur en bakzout. Het ideal rijsmiddel voor koekjes en Cake. Tip: Maak je eigen zelfrijzend bakmeel door 2 theelepels bakpoeder (8g) te mengen met 250 gram bloem.

Ingrediënten: wijnsteenzuur: E336, natriumbicarbonaat: E500.

Inhoud 80 gram.

Bevat geen E171.

€ 2,40

 • 0,8 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Bakzout -100g-

Bakzout, ook bekend als Dubbel Koolzuur Baksoda, Baking Soda en natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake.

Tijdens het bakken reageert het met andere ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn o.a.; wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao en honing.

 

Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout gecombineerd met wijnsteenzuur.

Ingrediënten: natriumbicarbonaat (E500).

Inhoud 100 gram.

Bevat geen E171.

€ 2,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Wijnsteenzuur -100g-

Wijnsteenzuur, ook bekend als tartaric acid, wordt in voedingsmiddelen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel, rijsmiddel (vaak in combinatie met bakzout), stabilisator van eiwit en voor het versterken van de hittebestendigheid en volume van eiwit. Verder voorkomt het kristalisatie van suikerstropen en verkleuring van gekookte groenten.

Niet te verwarren met Cream of Tartar. Wijnsteenzuur word voornamelijk gebruikt om bijv. jam te conserveren en eiwit te conserveren na het bakken. Wordt ook gebruikt voor Boiling Icing (merengue schuim).

Ingrediënten: wijnsteenzuur (E334).

Inhoud: 100 gram.

Bevat geen E171.

€ 4,55

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Agar Agar 50g

De FunCakes agar agar is een plantaardig bindmiddel en een veelzijdig product. Het kan gebruikt worden als vervanger van gelatine alleen bevat agar agar geen dierlijke ingrediënten.

Als je agar agar als vervanger voor gelatine gebruikt, dan dien je het recept aan te passen. Agar agar stolt namelijk bij kamertemperatuur. Bewaar je verwerkte producten altijd in de koelkast.

Het product is kleur- en smaakloos.

Ingrediënten: agar agar poeder.

Inhoud: 50 gram.

Bevat geen E171.

€ 4,20

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Amandelmeel Extra Fijn -125g-

Funcakes Amandelmeel bestaat voor 100% uit zeer fijn gemalen amandelen. De amandelolie en smaakstoffen zijn hierdoor uitstekend bewaard gebleven.

Te gebruiken als ingrediënt, bijvoorbeeld voor het maken van macarons, amandeltaart, amandelcake, amandelkoekjes, amandelmuffins.

Ingrediënten: gemalen amandelen (100%). Voor allergenen zie de vet gedrukte ingrediënten.

Inhoud 125 gram.

€ 4,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Citroenzuur

Citroenzuur poeder wordt in het algemeen gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel in voedingsproducten en voor de zure smaak in bijv. frisdranken. Specifiek wordt het gebruikt om Royal Icing minder zoet te maken. Je hebt op 500 gram suiker maar een mespuntje nodig.

Ingrediënten: citroenzuur (E330).

Inhoud: 80 gram.

Bevat geen E171.

€ 2,55

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Ammoniumbicarbonaat -80g-

Ammoniumbicarbonaat of kort gezegd ammonium, wordt veel gemaakt voor het maken van eierkoeken. Ook bekend als vlugzout, bakkers ammonia en hartshorn zout. Het geeft een explosieve en snelle verwerking voor producten die kort gebakken worden zoals eierkoeken en koekjes.

Niet te gebruiken voor cake en taart, de vrijkomende gassen moeten goed uit kunnen wasemen.

Ingrediënten: ammoniumbicarbonaat (E503ii).

Inhoud 80 gram.

Bevat geen E171.

€ 2,70

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FunCakes Xanthaangom 50g

De FunCakes Xanthaangom is een gom die gebruikt kan worden in diverse recepten als bakverbeteraar voor het verkrijgen van een hogere viscositeit. Daarnaast kan het gebruikt worden als verdikkingsmiddel in voedsel (bijv. sauzen, pudding en honing), als emulgator en stabilisator. Het product bindt, neemt vocht op en houdt luchtbelletjes vast. Zeer zuinig in gebruik. Daarnaast kun je met deze smaakloze poeder van FunCakes gebruiken om eetbare lijm, gum paste en pastillage te maken.

Recept voor het maken van eetbare lijm: mix 1/4 theelepel xanthaangom met 4 eetlepels water. Het duurt circa 10 - 20 minuten tot het geheel is opgelost. Je hebt dan een heldere kleurloze lijm.
Recept voor het maken van pastillage: Mix 1 theelepel xanthaangom door 100 gram Royal Icing. Laat het circa 1 uur rusten voordat je het gebruikt.
Recept voor het maken van gum paste: neem 5 gram xanthaangom en 250 gram fondant. Kneed de gum poeder door de fondant heen, laat het 20 - 30 minuten rusten voor gebruik.

Ingrediënten: xanthaangom (100%).

Inhoud 50 gram.

Bevat geen E171.

€ 2,65

 • 0,5 kg
 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES PARELSUIKER 200G

De FunCakes parelsuiker large, ook wel bekend als suikernibs, zijn bakvaste suikerbrokken. De suikerbrokken kunnen gebruikt worden als decoratie op koekjes en cake of bijvoorbeeld in Belgische wafels, suikerbrood of kaneelbroodjes.

Ingrediënten: suiker (100%).

Afmeting: 4-5, 6 mm (P3).

Inhoud: 200 gram

€ 2,55

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

SUGARFLAIR REJUVENATOR SPIRIT - ALCOHOL - 14ML.

Sugarflair Rejuvenator Spirit is een alcohol geschikt voor verwerking in voedsel. Te gebruiken om van kleur of glanspoeders een verfje te maken, maar ook geschikt als lijm om bijv. fijne gumpaste bloemblaadjes aan elkaar te plakken.

Knijpflesje, 14 ml.

Food-Grade Iso-Propyl Alcohol. Kosher.

€ 3,25

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

KARO LIGHT CORN SYRUP (MAÏS SIROOP) 473ML

De Karo Light Corn Syrup is een vloeibare zoetstof die perfect is in gerechten die vragen om iets zoets, zoals gebak, taarten, popcorn en meer. Deze natuurlijke zoetstof heeft een textuur die gelijk is aan honing en is daarnaast ook het meest belangrijke ingrediënt in Pecan Pie.

Maïsstroop, ook wel bekend als glucosestroop, is een siroop die gemaakt wordt van de zetmeel van maïs en wordt gebruikt om de textuur zachter te maken, meer volume te creëren, de kristallisatie van suiker te voorkomen en het versterken van de smaak.

Dit Amerikaanse product wordt in taart decoratie gebruikt om taarten en cupcakes meer smaak en luchtigheid te geven en om ze daarnaast langer te bewaren. Tevens wordt het ook gebruikt voor het maken van zelfgemaakte chocolade, fondant en Amerikaanse desserts.

Ingrediënten: maïsstroop, zout, vanille-extract (vanille stokjes, water, ethylalcohol).

Inhoud: 473 ml.

 

€ 7,80

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES CITROENSUIKER 250G

 

De citroensuiker van FunCakes is perfect voor het toevoegen van een citroensmaak aan je zelfgemaakte traktaties. Gebruik het in plaats van gewone kristalsuiker in je favoriete bakrecepten of strooi het over koekjes of crèmes voor een heerlijke traktatie.

 

 • Voeg het toe aan vanalles voor een extra vleugje citroen.
 • Gebruik het in plaats van gewone suiker voor je thee of limonade of versier de rand van je glas.
 • Inhoud: 250 gram.

 

Ingrediënten: suiker (95%), tarwezetmeel, dextrose, aroma, voedingszuur: E330. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: ei, melk, noten, sesam en lupine. 

€ 3,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES KOKOSBLOESEMSUIKER 200G

 De FunCakes kokosbloesemsuiker, ook wel bekend als kokospalmsuiker of kokossuiker, is gemaakt van de nectar van biologische kokosbloesem. Rijk aan goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Het voordeel van kokosbloesemsuiker in vergelijking met gewone suiker is dat de van nature voorkomende suikers langzaam in de bloedbaan worden opgenomen en daardoor geen sterke piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, waardoor je er meer energie uit kunt halen.

 

 • Kan worden gebruikt als vervanging voor gewone suiker, in exact dezelfde verhoudingen.
 • Of als ingrediënt in thee, koffie, desserts, cakes en gebak.
 • Inhoud: 200 gram.

 

Ingrediënten: kokosbloesemsuiker (100%). Kan sporen bevatten van: eimelk en noten.

 

 

€ 4,75

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES VANILLE SUIKER 250G

 De FunCakes vanillinesuiker is een suiker met vanillesmaak. Het voegt een heerlijke vanillesmaak toe aan allerlei soorten cakes of desserts en kan over vers fruit of pannenkoeken worden gestrooid.

 

 • Vanillesuiker.
 • Geweldig om te strooien over vers fruit, gebak, desserts en meer.
 • Inhoud:250 gram.

 

Ingrediënten: suiker (99.8%), aroma, glucosestroop. Kan sporen bevatten van: gluteneipindasojamelk en noten.

€ 4,75

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES GESUIKERDE CITROENRASP 250G

De gesuikerde citroenrasp van FunCakes geeft een heerlijke frisse citroensmaak aan koekjes en cakes. Geweldig voor het maken van citroen cupcakes, voeg gewoon een paar lepels toe aan je beslag.

 

 • Het heeft een lekkerdere en intensere citroensmaak dan citroensap.
 • 2 theelepels is gelijk aan 1 citroenschil.
 • Bewaaradvies:15°C-20°C, na openen +°7C.
 • Inhoud: 250 gram.

 

Ingrediënten: suiker, citroenschil, aroma, gemodificeerd zetmeel, voedingszuur: E330, conser-veermiddel: E224 (sulfiet). Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: eimelk en noten.

€ 3,95

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES SLAGROOMVERSTEVIGER - GEZOET 150G

De FunCakes slagroomstabilisator is een gezoet stabiliserend poeder dat de slagroom steviger maakt, zodat je er decoraties mee kunt spuiten. Je hoeft geen extra suiker toe te voegen aan je slagroom.

 

 • Je hoeft geen extra suiker toe te voegen aan je slagroom.
 • Maakt je slagroom zoeter.
 • Aanbevolen dosering: 75 g per 500 ml ongezoete slagroom.
 • Inhoud: 150 gram.

 

Ingrediënten: suiker, glucosestroop (gedroogd), gemodificeerd zetmeel, geleermiddel: E339, E450, E516, E401, verdikkingsmiddel: E466. Kan sporen bevatten van: eimelk en noten.

€ 3,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

FUNCAKES ISOMALT 250G

Maak prachtige taartdecoraties om designelementen in een heldere kleuren te creëren: edelstenen, ramen, mozaïeken, geodecakes. De FunCakes Isomalt kan worden verwarmd zonder zijn zoetheid te verliezen of van kleur te veranderen.

 

 • Uitermate geschikt om te smelten en opnieuw te vormen.
 • Suikervrije zoetstof.
 • Wit en geurloos.
 • Niet zo zoet als suiker, maar kan worden gemengd met andere suikervervangers om het zoeter te maken.
 • Inhoud: 250 gram.

 

Bereidingswijze: Smelt in de magnetron (ca. 700W in een hittebestendige kom) of pan tot 170°C. Roer elke 20-30 seconden de isomalt goed door totdat het geheel vloeibaar is. Zet de kom / pan ca. 10 seconden in een schaal met een bodempje koud water. De isomalt is nu getemperd en kun je naar wens kleuren en verwerken. LET OP!: De gesmolten isomalt is zéér heet!

Ingrediënten: isomalt (100%). Dit product is Halal gecertificeerd.

 

€ 4,50

 • Beperkt beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1